escriptora santcugatenca mes de maig
escriptora santcugatenca mes de maig
Rate this post

 

Roser Amills és l’escriptora santcugatenca del mes de maig

Cultura
Amills és autora de dos llibres de poesia i tres obres de no ficció

Roser Amills és l’escriptora santcugatenca del mes de maig, en el marc de la iniciativa que organitza la galeria Canals coincidint amb l’Any del Llibre i la Lectura. Amills, de 31 anys i nascuda a les Illes Balears, és autora de dos llibres de poesia i de diverses obres de no ficció, a banda de centenars d’articles de crítica artística, entre d’altres.

Després de Jaume Sàbat, Liberata Masoliver, Francesc Cabanas-Alibau i Jordi Lara, aquest mes de maig li ha tocat el torn a Roser Amills, que s’ha convertit en l’escriptora santcugatenca del mes en el marc de la iniciativa que organitza la Canals-Galeria d’Art per celebrar l’Any del Llibre i la Lectura.

Amills, nascuda a les Illes Balears i resident a Sant Cugat, és autora de cinc llibres publicats, dos de poesia i tres de prosa de no ficció. El seu treball literari es divideix entre les obres de creació literària i els volums escits per encàrrec de les editorials, entre els que destaca l’assaig ‘Nos casamos’, publicat el 2004, i que aborda diferents casaments força peculiars. Roser Amills, que actualment treballa com a editora tot i que no ha deixat aparcada la seva faceta d’escriptora i té els calaixos plens de projectes pel futur, explica així els seus inicis en el món de la creació literària.

“Un dia vaig conèixer a Josep Canals i vaig començar a fer notes sobre les exposicions de la seva galeria. Ell em va donar l’empenta per escriure crítica d’art i després vaig començar a treballar en editorials”.

Entre els llibres publicats per Amills, destaca també la biografia ‘Mejan’, editada l’any 1998, i dos llibres de poesia, titulats ‘Uno solo, por favor’ (1998) i ‘Lais per amants distingits i altres paraules’. Roser Amills explica que la seva producció poètica és fruit de la seva afecció per la observació i afegeix que en els seus poemes es poden trobar moltes referències a la ciutat de Sant Cugat.

“M’agrada molt observar i reflectir històries. Mirar el que passa al meu voltant, i Sant Cugat dóna per a molt”.

Amills ha explicat que té pensat publicar en breu un altre llibre sobre els casaments, per encàrrec d’una editorial, i ha afegit que als calaixos guarda altres obres pendents de publicació, entre les quals hi ha una novel·la i multitud de poemes inèdits.

La presentació en societat de l’escriptora santcugatenca del mes de maig s’ha fet aquest dijous a la llibreria Alexandria, amb la presència del galerista Josep canals i l’editor Ramon Guitó.

miquel herrada
Noticia difosa el 29/abr/05

1 Comments

  1. Pingback: Obra poètica Roser Amills, recull dels recitals etc. dels últims anys | Roser Amills

Va, regálame tu comentario!!

About Roser Amills

Escritora mallorquina en Barcelona | Prensa, radio y TV | Mail: amillsroser@gmail.com