nota sobre “Morbo” de Daniel Ruiz-Trillo a Versos.cat

“Morbo. Paraules populars, mots grollers, lèxic col·loquial i imatges de la vida mateixa. Tot això i més és rescatat de l’oblit gràcies a la poetessa Roser Amills Bibiloni, autora del poemari (semi) eròtic Morbo, editat per March Editor.


La Roser Amills Bibiloni (Mallorca, 1974) és periodista, editora i escriptora i, després d’un parell de premis i de col·laboracions en diverses revistes, s’ha decidit a fer poemaris, i amb aquest ja en van dos. Aquest segon poemari català publicat per la jove mallorquina és i serà la sensació del nou any, perquè fa una aposta ben forta.


Ella aposta per la naturalitat, per la normalitat i per ser més descarada. Sobretot, a l’hora de parlar de temes tan naturals com el sexe, eliminant tabús i presentant-se en societat com una dona senzilla, fàcil d’entendre i amb ganes de divertir. En aquest sentit, dedica la seva poesia a la dona feliç, que és la que sap allò que vol.


La nova Bibiloni no dubta a l’hora de parlar de “mugró, trempera, parrús, cigala”, de “llençol bruts de tu”, de “boca curulla de semen” o de “calces transparents de nylon que raspa esplendorós”. La seva poesia té bon gust. Té el gust de les sensacions intenses. Té el “gust dolç i amargant i el salat i l’irreverent i el veritable”.


Ni feminista ni pornogràfica. Simplement, morbosa. Com la vida mateixa.”


 “Morbo”
Roser Amills Bibiloni
March Editor, El Vendrell, novembre 2010
9,95 euros
Pròleg de Luis Racionero i Óscar Aibar
Il·lustracions de Jordi Fortuny, Jorfe

Comparte y comenta esta entrada: