SERGI FRANCH Ordino27/11/2016 16:07

La Roser Amills és escriptora amb una prolífica activitat literària amb una vintena d’obres escrites. El seu tema és el sexe, i aquest cap de setmana ha estat convidada per La Capsa per impartir un taller sobre literatura eròtica. 


El gènere narratiu de l’erotisme diu que en comparació de la pintura, la fotografia o el dibuix és més fàcil de comprendre sobretot en aquest moment en que es viu una eclosió del gènere. Una popularització important. S’emporta d’Andorra la satisfacció de veure com al taller de tres hores que va celebrar a La Massana hi va poder veure moltes dones amb les que compartir moltes referències eròtiques de l’art. 
“Trobar el que hi ha d’erotisme a la quotidianitat” confessa que és tot un repte. Actualment reconeix que s’han perdut moltes pors, perquè estem en una actitud teòricament molt lliure “és bonic veure com a la gent si se li donin les pistes se n’adona de tots els prejudicis i les pors que carreguem”.   

  

En aquest sentit, reivindica l’erotisme des de la cultura perquè “per tenir un erotisme sa i intel·ligent és important tenir cultura, una mirada refinada per entendre que no parlem d’una cosa barroera i morbosa”. En el desenvolupament del taller, assenyala com una visió de l’erotisme fet al llarg de segles planteja encara “una batalla amb tot el referent a la sexualitat i la comprensió social del que el vol dir el sexe”, perquè malgrat es pot considerar que han desaparegut les prohibicions “sí que hi ha tabús que són subtils, sembla que la gent segueix escandalitzant-se i hi ha molts prejudicis”.
Constata, certament, una certa “moda” de les novel·les eròtiques ja que “s’ha convertit en un producte més accessible”, producte que ja ha abandonat la clandestinitat i ha sortit fins i tot del cercle comercial reservat als llibres. “Quan un gènere arriba a tots els nivells és perquè la societat l’ha acceptat i integrat com un element molt natural”. Un exemple: el recorregut de l’obra de Erika Leonard Mitchell ‘Les ombres de Grey’ que va arribar als expositors dels supermercats va fer que la seva mare se l’endugués a casa. 
S’ha acabat el temps on el porno era el reclam fàcil i reivindica que de la mateixa manera un gènere com el policíac planteja obres d’actualitat o entreteniment, “amb l’erotisme ha de passar el mateix, hi havia textos intel·lectuals del gènere surrealista com Simone de Beauvoir i Jean-Paul Sartre i altres més alternatius com Charles Bukowski o Henry Miller”, però ara ja existeix un recorregut publicat d’històries i novel·les fet per “escriptores que no s’emborratxen ni són ex prostitutes i que escriuen sobre el sexe de les mestresses de casa i les dones normals, és genial”.

Comparte y comenta esta entrada: