Elena Crespi | Actualitzat el 15/06/2014 a les 00:01h
elena crespi
La sexualitat o el sexe són temes que venen. I això passa perquè interessa a molta gent. El sexe interessa, sí. I aquest interès pot estar relacionat amb moltes coses:

•    Morbo. El sexe és un tema on la morbositat és molt elevada i possiblement a tots ens interessi una mica aquesta esfera.

•    Aprenentatge. No naixem ensenyats i quan parlem de sexe hi ha tantes informacions contradictòries i és tan subjectiu, íntim i personal el tema que volem quelcom més sobre tot això… potser per a ser millors amants.

•    Desconeixement. Precisament per les informacions contradictòries que rebem, sovint (tot i que es parla molt sobre el tema) tenim la sensació que no en sabem prou i busquem respostes a les preguntes que ens fem.

•    Diversió. El sexe és divertit. O hauria de ser divertit. És una part de la nostra vida on podem gaudir de sensacions plaents sols o en parella (o potser hi ha qui hi vol incloure més de dues persones en el joc, cadascú que faci el que vulgui, essent responsable, és clar!).

•    Avorriment. Hi ha moltes persones o parelles que arriben a un punt de la seva vida on s’avorreixen d’allò que fan al llit i recorren a la lectura de llibres o a la recerca d’informacions sobre sexe per posar el punt de sal que han perdut a les seves relacions sexuals.

•    Tabús. Considero que, encara a dia d’avui i per molt que sembli mentida, el sexe continua sent un tabú en el nostre entorn. Quelcom que es veu com a massa morbós (en el pitjor sentit de la paraula) i encara hi ha qui hi veu brutícia en el joc sexual. Això fa que moltes persones sentin vergonya o culpa i busquin assessorar-se millor per viure la seva sexualitat amb més naturalitat ja que volen superar els seus propis tabús per no veure’s influenciats pels tabús dels demés.

•    Dificultats. Hi ha un percentatge elevat de la població que, tard o d’hora, viuran alguna dificultat sexual i això fa que moltes persones busquin una mica de suport per poder millorar la seva sexualitat a través de diverses lectures que els ajudin a reorientar-se una mica i a sortir de les dificultats que han trobat.

•    Curiositat. El sexe pot ser que desperti curiositat i ganes de saber més senzillament perquè ens trobem davant d’una ment inquieta que té ganes de saber més coses de les que sap i ampliar el seu concepte de sexualitat.

I és molt possible que no acabés mai la llista de motius pels quals la gent busca suport en les lectures sobre sexualitat.

M’agradaria aconsellar algunes lectures que poden ser d’interès (per qualsevol dels motius anteriorment esmentats) per a tothom qui llegeixi aquest article. Espero que la lectura us resulti interessant i que pugueu aprendre moltes i moltes coses per a potenciar dues esferes de la sexualitat que no són la reproductiva: l’esfera de la comunicació i l’esfera de l’erotisme. Ambdues molt importants per a tenir una bona relació de parella.

Les recomanacions que us faré són de dues autores i un autor que a mi, personalment, m’agraden molt. Són la Roser Amills, la Sylvia de Béjar i en Walter Riso, que espero que us agradin. Aquí van les recomanacions literàries:

•    Amills, R. (2013). M’agrada el sexe. Columna edicions.

•    Amills, R. (2014). Fes bondat.

•    De Béjar, S. (2008) És encara més el teu sexe. Edicions 62.

•    De Béjar, S. (2011) Deseo. Editorial Planeta.

•    Riso, W. (2005). Intimidades masculinas. Editorial Granica.

Espero que tingueu una bona lectura i, si us ve de gust, compartiu amb mi (e.crespi@interpersonal.cat)  la vostra opinió sobre el que heu llegit!

Comparte y comenta esta entrada: