fes bondat de roser amills kindle amazon
Editions:Kindle (Catalan)

El misteri, el romanticisme, una alliberadora de bonsais, un vell col·leccionista, la incomunicació urbana i les llegendes d'un poble ancorat en el passat entre fades i encantades es barregen en aquesta captivadora novel·la amb el dolor que causen les herències no desitjades i els silencis que els pares transmeten als seus fills.

Hi ha fades? Les seves passions són com les nostres o són com els àngels, sense sexe? Un joc d'identitats fantàstiques que s'ha de resoldre a la vida real, indagacions que fan mal i una protagonista fascinant que travessarà amb el lector una història que commou i esglaia de principi a fi.

«Si vas tenir una infància especial... No t'agradaria saber com seràs de gran?»

«Alimenta la màgia i ella t'alimentarà a tu»

ARGUMENT
Al començament dels anys 70, la Vitàlia, una nena amb experiències psíquiques alterades procedent d'Algaida, és abandonada per la mare en un hospici, un infern exòtic ple de visions i miracles. L'única cosa que la seva mare li regala abans de deixar-la allà dins, entre estranyes, és "fes bondat" . Després de deu erràtics anys d'aïllament i amb la majoria d'edat, iniciarà una treva amb el seu passat, plena de pors i sexe promiscu, i fuig a Barcelona. Allà s'adapta a la urgència cosmopolita de les passions mundanes, solitària i fascinant per a tots per la llum que emana però incomprensible pels seus silencis.

Estudia Belles Arts, però es conforma amb una ocupació en una oficina d'objectes perduts on se sent fora de perill. Ha arribat a la conclusió que pot ser bona noia perquè ja sap que no ho és. Fins que una sèrie de successos, algunes morts inexplicables i una investigació imprevista li mostraran el camí pendent dels seus avantpassats i la submergiran en una apassionada història d'amor amb el Ran, el seu primer amor veritable i l'home equivocat, un atractiu marxant d' art que l’ha estat seguint i que en els mesos següents es convertirà en la seva obsessió.

LA CRÍTICA DIU

Per les pàgines de “Fes bondat", un joc literari sobre el desig i l'obsessió, les llegendes i l'art, la realitat i la ficció, hi veurem desfilar una saga de dones tèrboles i amb secrets inconfessables que travessen generacions, brutals records amagats que desperten, homes trencats i una mare absent i freda . La protagonista, una adolescent promíscua que evoluciona en l'esgarrifosa recerca de la seva pròpia màgia, rebrà sense proposar-s'ho i entre personatges ben definits, que evolucionen i avancen en les seves relacions amb ella al ritme que marca la investigació, cartes, suïcidis, abusos, una realitat que al seu torn té molt de ficció, dibuixos i confidències de 1890 que viatgen de Mallorca a Barcelona cent anys després de... La novel·la s'estructura al voltant de salts temporals que traslladen el lector amb ordre i destresa de principis del segle XIX fins a finals del segle XX . No podràs parar de llegir fins a conèixer el desenllaç de l'embolic de misteris d'aquestes quatre-centes pàgines que et mantindran en suspens. Un viatge vertiginós ple d'emocions que comença amb un intrigant encàrrec professional i que culmina amb la transformació d'una protagonista amb problemes d'adolescent i pors d'adulta, una identitat per descobrir fins que obri els ulls a la vida, la mort i l'amor veritables.

Una història que commou i esgarrifa, eròticament intensa, misteriosa i reveladora que ajuda a mirar amb nous ulls la màgia que ens envolta i una interpretació redemptora de tot allò que no arribem a comprendre. Un cop tancat aquest llibre, tan fascinant com cruel, el lector s'enfrontarà a l'abisme fosc del que no sempre estem disposats a acceptar. Un alliberament que només es produeix davant la resposta definitiva: juga la màgia amb nosaltres?

Published:

Comparte y comenta esta entrada: