#sinfluencerdespoble Guillem Vanrell

Descobrim s’història de: Guillem Vanrell, de can Rapinya
45 anys, nascut i viu a: Algaida

Ocupació: Cap de projecte operacions EMEA
Especialitat: Integració tecnològica. Empresa: Sampol (www.sampol.com)

A PLATÓ: Duu el seu primer ordinador, el que va tenir fa més de 30 anys, i amb el que va començar tot.

Els genis de ses noves tecnologies, com ho han estat en Bill Gates o en Zuckerberg o n’Steve Jobs, han estat nins prodigi. Ne tenim un a Algaida (i vam estudiar junts s’EGB!).
En Guiem fa feina amb noves tecnologies des dels 11 anys i ho fa tan bé que ha viatjat per mig món i mos explicarà sa seva història.

Nin inquiet i molt bo en matemàtiques:

De jove, sempre vaig tenir inclinació i afició per les noves tecnologies i les feines tècniques.
Vaig començar a programar petites rutines i jocs amb Basic als 11 anys.

Un jove prodigi:

Amb els temps vaig anar fent d’aquella inquietud, la meva afició i després la meva feina.
A nivell acadèmic després de fer el BUP, vaig optar per fer Telemàtica, que va coincidir amb néixement d’ Internet, i ho vaig viure en primera persona, que sempre recordaré. Va ser un fet històric, un fet que mai podiem imaginar el que ens canviaria la vida.

Una feina que era ciència ficció i es va fer realitat:

En aquells moments el mercat i les empreses necessitaven gent amb el perfil que teniem els que feiem les carreres de telemàtica i informàtica, i no n’hi havia suficients. Per una sèrie de casualitats, des del Govern me van demanar si hi volia anar a fer feina, fet insòlit a dia d’avui, i vaig acceptar l’oferta, i me vaig passar dos anys instal·lant el primer ordinador amb accés a internet a la majoria dels ajuntament de les Illes Baleras. En vaig veure de tot color, ben normal, gent gran que els posaves internet, ja t’ho pots imaginar.

Veiem el seu primer ordinador: és una andròmina, però l’estima molt!

Molt prest, devers els 11 anys, vaig tenir el meu primer ordinador (amb 128kb de RAM i sense disc dur, avui funcionam amb un mínim de 16.000.000kB de RAM)

Fitxat a una empresa importantíssima:

SAMPOL va iniciar la seva activitat l’any 1934 com a Casa Sampol, un taller de reparació de ràdios. Avui dia, el grup supera els 150 milions de facturació i és un referent internacional en el món de l’enginyeria.

Idò sí, una feina al.lucinant:

cap de projectes de comunicacions, feim instal•lacions de tot tipus de tecnologies d’alt nivell a tots els àmbits (aena, govern, hoteleres, centrals elèctriques,…)

Una feina també sovint a l’ombra, però molt important:

Perquè es pugui utilitzar la tecnologia amb normalitat, sempre hi ha d’haver algú que posi la infrastructura i la renovi dia a dia, la feina que no es veu, i aquests som nosaltres.

Quan un mira enrera, és una satisfacció veure totes les infrastructures a les que he aprticipat i que he posat el meu granet d’arena perquè la tecnologia estigui a l’abast de tothom.

Privilegis:

obres a tota la península, Canàries, Brussel·les, Mèxic i Rep. Dominicana, i a llocs on una persona que té interès en la tecnologia, és un privilegi poder-hi anar, perquè per la gent en general son inaccessibles, com son les zones restringides d’aeroports, centres de comunicacions militars, estacions de radar, centres de control de tot tipus, etc.

Obres significatives que ens pot explicar (sense que els espies de mig món s’alterin massa):

– Hotels al Carib

>>> Fer obres a zones tant allunyades i amb maneres de fer feina diferents al que estam acostumats, te fa obrir els ulls i veure les coses amb una altra prespectiva. Aprens molt.

– Hotel Hilton Palacio de congresos Madrid

>>> Hotel de 29 plantes molt complex tècnicament, aquesta va ser una de les meves primeres obres grans.

– Xarxa multiservei pista 18L-36R Barajas

>>> Treballar a un entorn aeroportuari de primer nivell con és l’Aeroport de Barajas és un repte tècnic i de gestió dels treballs. Aquest fet t’obliga a estar molt pendent dels detalls i complir amb els requeriments burocràtics, que poc tenen que veure amb l’obra, però que sense ells, no fas obra.

– Sistema de comunicacions d’emergència Tetra / Estació base MA12 Tetra (Puig Major)

>>> Treballar a un entorn privilegiat de Mallorca, com és el Puig Major, i fer el desplegament de una part de la xarxa de comunicacions dels equips d’emergències és una cosa que no es fa cada dia. Saps que la feina que fas, té un objectiu i que en cas de ser necessària donarà un servei que possiblement salvi vides i paratges com els de la Serra, te dona una motivació extra per fer-ho el millor possible.

– Electrificació tram Enllaç-Manacor

>>> És una obra on veus el resultat del teu esforç, on contribueixes a avançar cap a un mon més sostenible, més net i amb menys contaminació. Passar dels trens dièsel a elèctric és un avanç molt important. Formar part de l’equip tècnic que ho fa possible, és un privilegi, sapiguent que de la feina feta ho aprofitaran moltes i moltes persones.

Sa feina més emocionant, a Algaida, a sa seva escola on va començar tot:

Reforma CEIP Pare Bartomeu Pou Algaida

>>> La meva vinculació és molt senzilla d’entendre. Ampliar y reformar l’escola on vaig anar tota la vida i on anàven els meux fills, té fa especial il·lusió.

Comparte y comenta esta entrada: