Participo en el cicle Poder i gènere (Cinema i converses) de la Filmoteca, un cicle que comptarà amb la participació de reconeguts inspiradors en diferents temàtiques: Diego Galán, Santiago Dexeus, Rosa Regàs, Núria Ribó i servidora, entre altres.

Sessió setmanal a partir de 10 pel·lícules entre el març i el maig

La Filmoteca de Catalunya i l’associació Wo+Men’s Progress programen aquest cicle de sessió setmanal a partir de deu pel·∙lícules a travès de les que observar i conversar sobre diverses maneres de relacionar-se amb el poder.

Hem escollit el sexe, el carisma, l’èxit, el poder personal, la identitat, la llibertat, la seducció, l’amor, la informació o el coneixement per obrir col∙loqui des de la perspectiva de gènere. Totes les sessions aniran presentades i seguides d’una conversa oberta entre els assistents i coneguts i conegudes persones rellevants de la cultura i la societat: Diego Galán, Rosa Regàs, Núria Ribó, Santiago Dexeus, Sebastià Serrano i servidora, entre altres.

Les sessions estan articulades a partir d’un tema.

Els títols, dies i horaris de les sessions, són els següents:

25/03 (19:30h) “Poder i sexe”
Jeune et jolie / Joven y bonita, (François Ozon, 2013)
Un retrat lliure de prejudicis d’Isabelle, una noia de 17 anys i de classe alta que porta una doble vida: estudiant de dia i prostituta de nit. El film s’estructura a partir de quatre estacions i quatre cançons.
Conversa amb Santiago Dexeus i Roser Amills el dimecres 25 de març.

06/05 (18:30h) “Poder i amor”
Before the rain (Milcho Manchevski, 1994)
El primer film de Manchevski incideix en el conflicte iugoslau però a través de tres històries, una de les quals està ambientada a Londres, que donen al film una estructura circular que serveix per denunciar l’atrocitat de la guerra, per evidenciar el dolor punyent d’un país desmembrat i sobretot per demanar l’assumpció d’un compromís, personal i/o col∙lectiu, que permeti eliminar la barbàrie.
Conversa amb Carles Bosch i Roser Amills el dimecres 6 de maig

9 songs

Comparte y comenta esta entrada: