Roser Amills és l’escriptora santcugatenca del mes de maig

Cultura
Amills és autora de dos llibres de poesia i tres obres de no ficció

Roser Amills és l’escriptora santcugatenca del mes de maig, en el marc de la iniciativa que organitza la galeria Canals coincidint amb l’Any del Llibre i la Lectura. Amills, de 31 anys i nascuda a les Illes Balears, és autora de dos llibres de poesia i de diverses obres de no ficció, a banda de centenars d’articles de crítica artística, entre d’altres.

Després de Jaume Sàbat, Liberata Masoliver, Francesc Cabanas-Alibau i Jordi Lara, aquest mes de maig li ha tocat el torn a Roser Amills, que s’ha convertit en l’escriptora santcugatenca del mes en el marc de la iniciativa que organitza la Canals-Galeria d’Art per celebrar l’Any del Llibre i la Lectura.

Amills, nascuda a les Illes Balears i resident a Sant Cugat, és autora de cinc llibres publicats, dos de poesia i tres de prosa de no ficció. El seu treball literari es divideix entre les obres de creació literària i els volums escits per encàrrec de les editorials, entre els que destaca l’assaig ‘Nos casamos’, publicat el 2004, i que aborda diferents casaments força peculiars. Roser Amills, que actualment treballa com a editora tot i que no ha deixat aparcada la seva faceta d’escriptora i té els calaixos plens de projectes pel futur, explica així els seus inicis en el món de la creació literària.

“Un dia vaig conèixer a Josep Canals i vaig començar a fer notes sobre les exposicions de la seva galeria. Ell em va donar l’empenta per escriure crítica d’art i després vaig començar a treballar en editorials”.

Entre els llibres publicats per Amills, destaca també la biografia ‘Mejan’, editada l’any 1998, i dos llibres de poesia, titulats ‘Uno solo, por favor’ (1998) i ‘Lais per amants distingits i altres paraules’. Roser Amills explica que la seva producció poètica és fruit de la seva afecció per la observació i afegeix que en els seus poemes es poden trobar moltes referències a la ciutat de Sant Cugat.

“M’agrada molt observar i reflectir històries. Mirar el que passa al meu voltant, i Sant Cugat dóna per a molt”.

Amills ha explicat que té pensat publicar en breu un altre llibre sobre els casaments, per encàrrec d’una editorial, i ha afegit que als calaixos guarda altres obres pendents de publicació, entre les quals hi ha una novel·la i multitud de poemes inèdits.

La presentació en societat de l’escriptora santcugatenca del mes de maig s’ha fet aquest dijous a la llibreria Alexandria, amb la presència del galerista Josep canals i l’editor Ramon Guitó.

miquel herrada
Noticia difosa el 29/abr/05

Un comentario sobre “escriptora santcugatenca mes de maig

  1. Pingback: Obra poètica Roser Amills, recull dels recitals etc. dels últims anys | Roser Amills

Comparte y comenta esta entrada: