Foto de grup de tots els guanyadors de La llança de Sant Jordi 2011 d’Òmniun Cultural, ahir quan es va fallar el premi. Crèdits imatge: Òmnium Cultural (Dani Codina)

Ja és oficial, “Paraules d’amor” és un dels títols que més es regalaran el dia de Sant Jordi, segons la votació popular que ha promogut Òmnium Cultural.

Es tracta dels resultats de ‘La Llança’, una enquesta en la qual han participat 2.992 persones en el web de l’entitat per escollir les seves preferències literàries en ficció, no ficció, infantil i juvenil publicades en català. El passat 6 d’abril, Òmnium llançava a la xarxa La Llança de Sant Jordi, un gran ‘aparador’ virtual amb les propostes editorials en català, i ahir es varen fer públics els resultats.

En ficció, juntament amb Murakami, Pàmies i Solsona estan Joan Todó amb ‘A butxacades’ i Carme Riera amb el seu debut en la novel·la negra, ‘Natura quasi morta’.

En no ficció els títols elegits han estat ‘Aicnàlumba’, de Joaquim Maria Puyal; ‘El secret del meu turbant’, de Nadia Gulhma i Agnès Rotger; ‘Espanya, capital París’, de Germà Bel; ‘Paraules d’amor’, de Víctor Amela i Roser Amills, i ‘Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel’, de Francesc Buxeda.

En la categoria infantil i juvenil parteixen com favorites ‘El pirata bo i l’illa dels imperfectes’, de Joan Llongueras; ‘La lluna de gel’, de Santi Baró, i ‘Qui diu la veritat? La versió de la princesa’, de Montserrat Balada i Eva Sans.

La llista s’ha donat a conèixer en la Festa de Sant Jordi, que Òmnium Cultural va celebrar ahir dilluns a Barcelona amb l’assistència de nombrosos autors, com Rosa Regàs, Jordi Cabré, Isabel-Clara Simó, Najat El-Hachmi, Jordi Puntí i Màrius Serra, entre d’altres.

10 Paraules d'amor de roser amills i victor amela

Con Pedro Madueño

Comparte y comenta esta entrada: