Roser Amills, Àngels Cardona, Emmi Finnozzi, Cristina Salom i Magdalena Gelabert han llegit fragments de poemaris de l’escriptor manacorí

El tribut a la figura i l’obra de l’escriptor Miquel Àngel Riera ha encetat el nou Cicle de Poesia a Manacor. Un certamen que impulsa l’Associació Cultural s’Agrícola. En aquest Any Riera, en el 25è aniversari de la seva mort, els versos de l’autor de “Poemes a Nai” (1965) han estat recitats per veus femenines del món de la literatura i el teatre. Parlam d’un certamen poètic amb perspectiva femenina.

Anit, a la seu de s’Agrícola, poetes i lectores de Riera han protagonitzat una lectura comentada de diferents poemes que s’han escollit de l’autor manacorí. Entre les veus més consolidades destaquen Roser Amills, Àngels Cardona, Emmi Finnozzi, Cristina Salom i Magdalena Gelabert. Creadores ja ben reconegudes del panorama literari actual. Segons l’assagista i poeta manacorina, Magdalena Gelabert, organitzadora del cicle de poesia, “els versos recitats per veus femenines de diferents generacions i mirades, engrandeixen i potencien l’obra d’un dels nostres grans literats”.

A banda de les veus més veteranes també vam escoltar al.lotes joves que van recitar interpretar l’obra de Riera. com ara Joana Duran, Roser Galmés, Roser Riera, Francesca Duran i Maria Nadal.  A més l’acte ha estat marcadament familiar per la presència de la vídua de l’escriptor, Roser Vallès, les dues filles, Maria del Mar Riera i Roser Riera i les netes.

Miquel Àngel Riera estudia el batxillerat al Col.legi Ramon Llull de Manacor, tot patint les mancances del sistema educatiu dels primers anys del franquisme. A poc a poc, va descobrint pel seu compte la passió per la literatura, que pot compartir amb altres joves manacorins, com Jaume Vidal Alcover o Guillem d’Efak, una sorprenent coincidència de joves interessats en la creació literària en una petita ciutat de Mallorca. Segons Magdalena Gelabert l’obra de Riera ” és d’un riquesa extraordinària, amb una veu personal, franca, harmoniosa, que no cansa, és una escriptor clàssic. No debades, va ser nomenat pel premi Nobel”, recorda Gelabert, que el qualifica “d’imprescindible”.

L’acte d’homenatge també va anar acompanyat de música, amb el piano de la musicòloga Bàrbara Duran. Va interpretar tres peces de Bach, que per cert, apassionava a Riera.

Aquest cicle nou de poesia que s’acaba d’ençatar a s’Agrícola de Manacor tendrà la seva continuïtat amb altres propostes, com una taula rodona sobre poesia i món editorial, al mes de febrer i presentacions de tres poemaris nous, en el juny.

15/10/2021 per Caterina Veny

Comparte y comenta esta entrada: