festival-de-poesia-de-gironella

L’activitat organitzada pels poetes locals Vicenç Zumajo i Gerard Vilardaga finalitzarà el 19 de novembre a la Font del Balç

La segona edició del Festival de Poesia Vila de Gironella portarà, aquest proper divendres a la biblioteca del poble, tot un seguit d’actuacions i recitals que no deixaran indiferent. Segons han informat, el seu objectiu és apropar-se a tot el públic, aprofundir en cada sensibilitat i que tothom trobi l’estil amb què se senti més còmode.

Enguany el festival creix i colonitza bona part del municipi. Aquest divendres, tindrà lloc a la Biblioteca el primer recital amb els poetes Carles Duarte, Iris Hinojosa, Laura López, Cèlia Sànchez-Mústich i l’artista plàstic Aldo Caldoso. Serà a partir de les 20.00 hores, tot i que la poesia continuarà més enllà de la biblioteca, volent-se apropar a al ciutadania i, sobretot als més petits. Per això, a mitja tarda del mateix divendres s’oferirà un recital per a les escoles al local del Blat, a càrrec de Raúl Benéitez i la col·laboració de les AMPAS. I en les diverses formes de poesia, els alumnes de l’Institut Pere Fontdevila portaran a terme un taller de rap per demostrar que la música també pot ser poesia.

Un art que tornarà a la biblioteca el proper 21 d’octubre de la mà de Marc Romera, Marta Darder, Roser Amills i Gerard Vilardaga. Amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants, a més, es guarniran els aparadors amb versos dels poetes participants i, per la seva part, l’Ajuntament de Gironella organitzarà a l’Església Vella una jornada de poesia i música amb Enric Casasses acompanyat per Don Simon i Telefunken. Minuts abans de començar, però, allà mateix també s’estrenarà el treball escènic sobre el poeta Josep Grifoll a càrrec de Montse Grifoll i Carles Carbajo.

El 19 de novembre a la Font del Balç, per altra banda, hi haurà un recital d’Skpoen word i rap. Aquest clourà el Festival organitzat pels poetes locals Vicenç Zumajo i Gerard Vilardaga, conjuntament amb el consistori gironellenc, la biblioteca, l’Associaicó de Comerciants, les escoles del municipi, l’institut i la Font del Balç.

Comparte y comenta esta entrada: