Publicat a l’Ara Balears el 14-12-2015 | Des de fa catorze anys, l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) organitza les seves Jornades Poètiques a Barcelona. Així és com cada tardor esdevé l’excusa perfecta per tal de connectar la poesia amb altres mirades, possibilitats, arts i obertures, mai tan ben dit, sobretot en les que enguany s’organitzen. Per a aquestes jornades els organitzadors han decidit que un bon tema per acostar-se a la poesia serà el sexe, però no amb subterfugis ni tampoc amb el·lipsis, sinó el sexe sense fronteres, sense barreres, però sobretot sense tabús: a cor obert. Per aquest motiu s’han seleccionat una sèrie de participants en els actes que es duran a terme, actes que sens dubte seran capaços d’alterar, positivament, els sentits dels assistents que vulguin acostar-se aquests propers dilluns 14 i dimarts 15 de desembre, sempre a la sala Josep Maria de Sagarra al quart pis de l’Ateneu Barcelonès, a partir de les 19 hores de la vesprada.

ARA Balears | Sexe i Poesia: la nova recepta de les Jornades Poètiques de l’ACEC ARA Balears | Sexe i Poesia: la nova recepta de les Jornades Poètiques de l’ACEC
El president de l’ACEC, l’escriptor Miquel de Palol, que recentment ha estat premiat tant a França com a Catalunya gràcies als seus llibres, farà la inauguració oficial de les jornades aquest dilluns 14. Tot seguit, donarà pas a Pura Salceda, escriptora polifacètica i multilingüe, que presentarà el responsable de la conferència inaugural: Luis Eduardo Aute. El conegut músic, però també poeta i escriptor de llarga trajectòria, és conegut per les seves sensuals lletres, així com per una sèrie de melodies que varen marcar una època i seduir més d’una generació en el seu moment. La presència d’Aute a l’Ateneu Barcelonès segurament provocarà una presència multitudinària de públic, que tindrà la intenció d’acostar-se davant del que ja és tota una llegenda. Per tant es recomana a qui vulgui venir que vingui aviat per aconseguir el seu lloc.ARA Balears | Sexe i Poesia: la nova recepta de les Jornades Poètiques de l’ACEC
Després d’Aute, també dia 14 evidentment, arriba el primer recital poètic, amb Concha García, Lluís Urpinell i Anna Gual. Tres poetes de fornades creatives diferents, de procedències i biografies diverses, però totes connectades a través de la llibertat formal de parlar de sexe sense pors, però sobretot per tal de convertir-lo en un tema amb un poder latent i sacsejador. Precisament per això s’han triat, també, per a la segona jornada, dia 15, uns conferenciants ineludibles que siguin capaços de demostrar, en una taula rodona titulada “Sexe i poesia. Modalitats de l’explícit”, totes les perspectives que el sexe escrit por provocar. Gràcies a la suspicaç periodista i crítica i autora Valérie Tasso, la mediàtica i sempre provocadora Roser Amills i el multidisciplinar i ambiciós Eduardo Moga, amb el periodista i narrador Matías Néspolo com a moderador, aconseguirem penetrar tots els racons i misteris d’un tema que sempre ofereix molt més del que mostra. Finalment, les jornades acabaran amb un recital dels novells Maria Sevilla i Unai Velasco, que han editat obra recentment, amb la presentació de M. Cinta Montagut.
O sigui, una excusa perfecta per tal de posar-se en contacte amb importants creadors, interessats tots ells en la força inexorable de la sexualitat desenfrenada quan aquesta es transforma en una arma de canvi.

Comparte y comenta esta entrada: