Dissabte 11 d’octubre tenim una cita a #Lleida amb l’escriptura, vindràs? ;))
Cultura
NO SOM TAN LLUNY
Joan Tort

Segrestar lectors i formar nous escriptors

Lleida tindrà l’any vinent una escola d’escriptura i comença amb una trobada literària a la Seu Vella

Fa tres anys que l’associació Res Non Verba de Lleida organitza l’Scriptum, uns tallers d’escriptura que a partir de l’any vinent tindran una estructura, periodicitat i professionalitat més acurades mitjançant l’Escola d’Escriptura de Lleida. Una iniciativa que disposarà de la tutela i cooperació de la principal escola d’aquest ofici que hi ha a Europa i que és a l’Ateneu Barcelonès.

Es tracta d’un projecte que la seva promotora, la Núria Serrate, porta de cap des de fa 8 o 9 anys per la seva passió per la lectura i l’escriptura. Precisament, el seu pas per l’escola de l’Ateneu Barcelonès i la seva col·laboració amb Res Non Verba han permès que ara el seu somni es pugui fer realitat, segons va confessar.

Es tracta de crear aquesta escola per formar escriptors o, almenys, per dotar d’eines i tècniques literàries els apassionats d’aquest ofici. El projecte impulsat per Serrate ha tingut el suport desinteressat, professional i savi d’intel·lectuals, escriptors i periodistes lleidatans com Ramon Camats, Joan Ramon Zaballos, Xavier Eritja, Jaume Belló, Anna Sáez, Maribel Mir, Josep Maria Maya i David Marín.

I la idea és engegar els primers cursos a partir de gener del 2015, de manera que cada trimestre hi hagi alguna activitat o altra per tal d’afrontar el repte d’aprendre a escriure literàriament un poema, una novel·la, contes, guions i dramatúrgia o obrir aquest ofici als joves. “Són projectes que volem engegar a poc a poc, amb la participació de molta gent, creant uns itineraris i una metodologia rigorosa i obrir-ho a tothom”, explicava Núria Serrate. El professorat seria mixt, entre experts de l’escola barcelonina i professionals lleidatans. L’accés serà obert, tot i que exigint uns mínims en llengua catalana.

Per encetar aquest ambiciós projecte, els promotors de la idea han organitzat un simposi de presentació que busca analitzar l’ofici d’escriure des de diferents àmbits. El simposi L’ofici d’escriure. Objectiu: Segrestar el lector, se celebrarà els dies 10 i 11 d’octubre a la Seu Vella, incloent conferències, taules rodones, actuacions musicals, la visita guiada al monument i degustacions gastronòmiques. En total hi participaran 58 escriptors catalans, la majoria lleidatans.

Divendres serà el dia de la poesia amb una lectura de poemes al claustre de la Seu Vella amb una quinzena d’escriptors. Dissabte, Josep Vallverdú farà la conferència inaugural que obrirà una jornada intensa on es tractaran aspectes com l’aprenentatge d’escriure, el tractament entre realitat i ficció, el periodisme i la literatura, les xarxes socials o el paper dels editors, entre d’altres debats.

Destaquen la participació de Roser Amills, Maria Pons, Víctor Amela, Marta Alòs i Brahim Yaabed, Pep Albanell, Manuel Cuyàs, Vicenç Villatoro o Eva Piquer, entre d’altres. El simposi té el suport d’Òmnium Cultural, la UdL i les institucions lleidatanes. Ramon Camats, un altre dels impulsors, subratllava que es pretenia fer una àmplia reflexió sobre l’escriptura, sobre el procés de creació i el resultat. De fet, un caramel per als apassionats a la lectura i a l’escriptura.

Allau d’escriptors
La Seu Vella serà l’escenari el proper cap de setmana d’un simposi en el qual hi participaran 58 escriptors per debatre i explicar l’ofici d’escriure i fer una àmplia reflexió sobre el procés creatiu literari. La conferència inaugural anirà a càrrec de Josep Vallverdú, el més prolífic dels autors lleidatans, i el dia anterior es dedicarà a la poesia.

La magia está aquí, por todas partes!!!

Vitalia es una mujer muy especial que aprende, mucho, capítulo a capítulo: que nadie quiere estar solo, que para no estar solo hay que dar, que dar no es regalarse y que la magia asusta… pero nos ayuda constantemente, en el día a día, mucho más de lo que imaginamos. Y le han contado las hadas que leer esta novela aumenta los poderes mágicos de quien posee el libro y fortalece todos los hechizos, protege de los embrujamientos, atrae a los seres encantados y sitúa el espíritu en armonía con la naturaleza para que puedas despertar al mundo con los ojos abiertos de verdad.

Te invito a conocer la magia y las historias entrelazadas de las cuatro generaciones de mujeres mallorquinas, inquietantes, que desvelarán, para ti, página a página, sus secretos más íntimos y los de las hadas. ¿Te atreves? Descubrirás cómo resuelve Vitalia situaciones que no todos sabríamos encajar con la dúctil entrega con que lo hace ella. Vitalia y las hadas ya nunca saldrán de nuestras vidas, lectores que os atreváis.

La novela sé buena es: accion, agua, algaida, amazon, angeles, arqueología, un proceso sentimental, asesinatos, aventuras, barcelona, BlackBerry, coleccionista, contemporánea, createspace, demonios, dones d’aigo, encantadas, erotismo, erotismo religioso, experiencias psiquicas alteradas, ficción contemporánea, fuentes, generacion kindle, hadas, historia, ipad, iphone, kindle, Kindle Cloud Reader, leyendas, liberadora de bonsais, libros publicados, literatura española, Mac, magia, mallorca, mallorquina, misterio, novela, objetos perdidos, PC, poderes magicos, poderes sobrenaturales, policiaca, pozos, romance, romantica, saga de mujeres, sexo, siglo XIX, siglo XX, sobrenatural, sorpresas, suicidios, suspense, terror, thriller, vitalia, walter solon, Windows Phone7

Si consideras que te puede sentar bien un poco de magia y de buena fortuna, o deseas regalársela a algún ser querido, corre a #Amazon a por la novela.

Espero con ilusión las opiniones de los lectores que ya se han hecho con esta novela en papel (450 páginas, 11,34€) o en su versión digital (3,08€).

 

Por si os animáis a leerla, os garantizo que esta novela está escrita con mucho amor.

La encontraréis en Amazon en versión digital y la podéis comprar en papel y tenerla en unos dos días en casa, sin moveros de la pantalla, si seguís estas instrucciones que os he preparado aquí.

Feliz vida y feliz lectura!!!
portada se buena de roser amills silueteadase buena de roser amills para ipadse buena de roser amills portada para iphone

La novela es compatible com dispositivos Kindle, iPhone, iPad, PC, Mac, BlackBerry y Windows Phone 7 y también con la aplicación Kindle Cloud Reader 😉

Es muy sencillo y te llevará menos de 5 minutos, aunque sea la primera vez que lo haces, y sin moverte de casa, además de poder comprar a cualquier hora y cualquier día de la semana:

SI QUIERES comprar LA NOVELA ya, sigue estos enlaces:

En castellano >>> 3 € IVA incluido, link directo para la descarga: http://www.amazon.es/dp/B00IWSNR3O

En català >>> 3 € IVA inclòs, link directe per a la descàrrega: http://www.amazon.es/dp/B00IZEU7Z6

Y SI LA QUIERES EN PAPEL

Direcciones de las librerías que ya tienen ejemplares de la novela “Sé buena” en castellano y “Fes bondat” en catalán

BARCELONA

Llibreria Maite
Via Augusta, 64 (La Vila de Gràcia)
Barcelona
Tel. 932 18 15 41

Pepa Tomate (restaurante)
Plaça Revolució De Setembre De 1868, 17
Barcelona
Tel. 932 10 46 98

Llibreria Jaime’s
C/ València, 318
Barcelona
Tel. 932 15 36 13

Llibreria +Bernat
C/ Buenos Aires, 6
Barcelona
Tel. 934 10 09 90

BADALONA

Saltamartí Llibres
C/ del Canonge Baranera, 78
Badalona, Barcelona
Tel. 933 84 00 71

SABADELL

La llar del llibre
C/ les Valls, 29
Sabadell
Tel. 937 25 59 59

VILASSAR DE MAR

Llibreria Índex
C/ Miquel Borotau, 8
Vilassar de Mar
Tel. 937 59 08 33

TARRAGONA

Llibreria La Capona
C/ del Gasòmetre 41-43
Tarragona
Tel. 977 24 12 33

TERUEL

Serret llibres
Avda. Hispanidad, 21
Valderrobres, Teruel
Tel. 978 89 00 77

ZARAGOZA

La Central
Corona de Aragón, 40
Zaragoza
Tel. 976 354 165

MORELLA

Llibreria Ferrer
Virgen del Pilar, 6
Morella
Tel. 964 16 07 08

 

portada se buena de roser amills silueteada

contraportada se buena de roser amills silueteadaTítulo: Sé buena
Autora: Roser Amills
Número de páginas: 458 pág.
ISBN: 1497303621

Comparte y comenta esta entrada: