Febrer 2015 | publicat a TINET.cat

La ciutat de Tarragona acollirà per primer cop un esdeveniment TEDx sota el lema “conseqüència positiva”. Es tracta del TEDxPlaçadelFòrum que reunirà un total d’11 ponents de primera fila a l’Auditori de la Diputació de Tarragona el dia 27 de febrer. Tarragona s’afegeix, així, a les capitals que reuneixen experts de primer ordre per a oferir conferències, difondre idees “que valen la pena” i compartir coneixement.

Montse Jaraba / TINET L’esdeveniment que el dia 27 de febrer tindrà lloc a Tarragona es  diu TEDxPlaçadelFòrum, on TEDx significa “esdeveniment TED organitzat localment” i es combinen les ponències en viu amb la projecció de videos de xerrades TED (TEDtalks). Aquesta edició estarà dedicada al concepte de Conseqüència positiva. Els organitzadors ja han confirmat els conferenciants que hi prendran part: Sor Lucía Caram, Roser Amills, Sara Pérez, Cecília Bofarull, Manel Muntada, Roger Pera, Magí Seritjol, Pep Escoda, Marcel Gorgori, Toni Puig i Xavier Pirla. Podeu saber més de la seva trajectòria a l’apartat conferenciants del web d’aquest esdeveniment. El TEDxPlaçadelFòrum començarà a les 16h a l’Auditori de la Diputacio de Tarragona i s’allargarà fins les 20h.

TED i TEDx què són, com funcionen, des de quan?

TED és una organització no lucrativa dedicada a la difusió de les idees, en general en forma de xerrades curtes i alhora molt potents. La seva activitat va iniciar-se el 1984 com una conferència en què van convergir Tecnologia, Entreteniment i Disseny, i en l’actualitat cobreix gairebé tots els temes – des de la ciència als negocis als problemes globals – en més de 100 idiomes. Entre els ponents que han participat en els esdeveniments TED figuren alguns dels grans noms del nostre temps.

De manera complementària i amb el mateix objectiu de “difondre idees que valen la pena” van crear-se els esdeveniment TEDx. Aquests promouen programes de conferències locals  i són organitzats de forma independent i voluntària per un equip de persones que permeten, així, gaudir d’una experiència similar a les de les conferències TED arreu del món.

Conseqüència positiva

L’edició tarragonina del TEDx vol acostar l’experiència de gent inspiradora que ha fet les coses de forma diferent. Que ha plantat cara i té quelcom a transmetre, quelcom que ens faci una mica millors. Segons descriuen el propis organitzadors: “conèixer les experiències d’altres persones pot ser molt enriquidor, transformador. Estem tips de sentir males notícies, de veure com darrerament les coses han canviat i sovint amb un impacte negatiu en la vida de tots plegats. I també estem convençuts que per modificar el nostre entorn més inmediat cal acció, moviment, compromís. Necessitem inspirar-nos, fer un pas enrera per fer-ne dos endavant. Ara és el moment de la reflexió però sobretot de l’acció. Necessitem crear, innovar, fer, canviar. Però també ho hem de fer en la bona direcció, aquella que ens porta conseqüències positives”.

Amb aquest esperit arrenca aquesta primera edició tarragonina: el TEDxPlaçadelFòrum, organitzada per un equip de voluntaris que conviden tothom a participar. Les entrades per accedir a l’espai on tindrà lloc l’esdeveniment: l’Auditori de la Diputació de Tarragona (Pere Martell, 2 de Tarragona) es posaran a la venda el dia 13 de febrer al preu de 15 euros. Podeu seguir les novetats i els prepratius a través del web tedxplacadelforum.com i el comtpe de Twitter @tedxplacaforum.

Comparte y comenta esta entrada: