Aquests som alguns dels conferenciants que participarem en el proper TEDxPlaçadelFòrum 2015 – conseqüència positiva. Estigueu ben atents perquè durant els pròxims dies seguirem publicant en aquesta mateixa pàgina els noms de tots aquells que ens ajudaran a fer aquest esdeveniment una realitat el proper 27 de febrer:

Cecília Bofarull. Empresària al davant de Domo-A i dissenyadora; projectes seus han guanyat tres dels prestigiosos premis Laus de disseny. És una persona inquieta i emprenedora, membre de la junta directiva de l’ADG-FAD Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art i anteriorment d’AIJEC. Un 14 de gener la vida li va fer un gir inesperat i a Cecília li van detectar un tumor, un càncer al pit. Però com ella mateixa explica el càncer li va canviar la cara però no l’esperit. De la seva experiència s’ha fet un curmetratge, “366 dies”, finalista als premis Goya 2015.

Magí Seritjol. Director i impulsor del Festival Tarraco Viva des de 1999. D’ell han arribat a dir que a les venes no porta sang sinó divulgació. Ha participat en nombrosos esdeveniments relacionats amb la cultura i l’entreteniment: Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, Festivals de Teatre de Salou, Jornadas de Teatro Contemporáneo de Madrid, Festivals de Tarragona…. Va dirigir la comissió de suport a la candidatura de Tarragona Patrimoni Mundial i actualment és el responsable del servei de difusió del Museu d’Història de Tarragona. Com a responsable d’aquest servei va ser el creador i és actualment el coordinador de les jornades Tàrraco Viva.

Marcel Gorgori. Periodista i escriptor, ha desenvolupat molta part de la seva carrera entre la ràdio i la televisió. Com a presentador destaca el seu pas per programes com “En clau de vi”, però també la seva contribució en d’altres com “Un tomb per la vida”, “L’indret de la memòria” o “Per molts anys”. Gran apassionat de la gastronomia i de l’òpera a parts iguals, ha escrit diferents llibres relacionats amb l’òpera i sobre vi amb el sommelier Josep Roca.

Pep Escoda. Fotògraf i mediterrani, no sabem què va primer. Pep Escoda és un gran tarragoní i alhora amb una impressionant experiència i trajectòria internacional. Ha participat en més de 150 llibres, guanyador de 4 premis Lux i considerat un dels fotògrafs més rellevants del nostre país. Un dels seus darrers treballs ha estat la participació en el projecte “El batec del temps” on amb la seva proposta “A cel obert” ens convida a descobrir sensacions, records i espais del Fòrum de la Colònia, un espai molt proper a la infantesa d’en Pep.

Roser Amills. Periodista i escriptora mallorquina resident a Barcelona. La podem trobar a la premsa, a la ràdio i televisió i entre els seus llibres. És col·laboradora habitual del programa “Les mil i una nits” de Catalunya Ràdio, participa en el programa “Vespre” de TVE2 i coordina el blog de La Vanguardia “Inspiración digital”. Els seus darrers llibres (n’ha publicat 20…) “Fes bondat” i “M’agrada el sexe” no han deixat indiferent a ningú, reivindicant la comunicació sense tabús, la naturalitat i la llibertat individual. Roser és una gran defensora de la creativitat i una persona amb una gran curiositat.

Sara Pérez. Enòloga i biòloga. Gran apassionada del món del vi des del seu celler La Universal juntament amb la seva parella, en René Barbier, treballa per un projecte molt singular. No es conformen amb fer vins i comercialitzar-los, estan duent a terme un important esforç per fer vi en clau de sostenibilitat. Des d’una vinya amb terra granític de sauló, àcida i molt pobre en matèria orgànica estan realitzant un increïble treball de recuperació i equilibri. En definitiva, el seu és un projecte empresarial i vital amb l’objectiu de deixar una petjada emocional, no material.

Sor Lucía Caram. Monja dominica contemplativa, el seu dia a dia està entre la vida claustral, l’oració, l’estudi amb l’activitat social més compromesa. Directe i activa, no dubta en atacar la classe política quan cal per posar-se al costat dels més desafavorits. Va promoure el Grup de diàleg interreligiós de Manresa, el projecte MOSAIC relacionat amb la salut mental i la Fundació Rosa Oriol. Aquesta fundació dona de menjar cada dia a més de 1.500 persones. Autora dels llibres Mi claustro es el mundo y A Dios rogando.

Comparte y comenta esta entrada: