Roser Amills i Antonio Beneyto van presentar en l’ACEC els dos primers nombres de la revista Canibaal, acompanyats per l’equip de redacció (Ximo Rochera, Aldo Alcota, Sergio Pinto, Fran Amador) que van explicar l’origen i els continguts de la revista.
Presidia la sala un desplegable del primer número, “Sexe i Bogeria”, en el qual es podia llegir un fragment del manifest de la revista a favor de la “disciplina de la sorpresa”: Canibaal, desitja marges en moviment, perifèria no reprimida, dansa de la bogeria, creació com a actitud vital. Escriure en la “pirotècnia de la lletra”.
Canibaal, publicació quadrimestral, el títol de la qual ret homenatge a la revista dadaista Cannibale creada per Francis Picabia, aposta per totes les formes experimentals i noves tendències de l’art i la literatura, en una reivindicació radical de l’altra mirada. Els seus senyals d’identitat: la imaginació, l’art i el seu doble, la literatura i el seu doble. Partidaris de la poètica de la sorpresa, la performance, la praxi artística i literària, subversiva, de dadaistes, patafísics, surrealistes, postistes, Dau al Set, Joan Brossa, etc.
Es va comentar que va ser en l’Ateneu Barcelonès on André Breton va donar una conferència a Barcelona el 1922, en la Plaça de Toros Monumental, sis anys abans, el poeta Arthur Cravan havia boxejat contra el campió mundial Jack Johnson, el 23 d’abril de 1916.
Durant el col.loqui, en esmentar-se que Canibaal es publica a València, Beneyto va recordar que en 1952 la revista alacantina Verb, dirigida per José Albi i Joan Fuster publicaria Antología del surrealismo español.