RNE-Ràdio 4 | Entrevista de Xantal Llavina sobre "Fes bondat" Actualitat. Entrevista a Roser Amills

Va ser un plaer compartir amb la Xantal Llavina els secrets i històries amagades que conté “Fes bondat”. Podeu trobar la novel·la a Amazon.

Descripció de la novel·la:

El misteri, el romanticisme, una alliberadora de bonsais, un vell col·leccionista, la incomunicació urbana i les llegendes d’un poble ancorat en el passat entre fades i encantades es barregen en aquesta captivadora novel·la amb el dolor que causen les herències no desitjades i els silencis que els pares transmeten als seus fills.

Existeixen les fades? Les seves passions són com les nostres o són com els àngels, sense sexe? Un joc d’identitats fantàstiques que s’ha de resoldre a la vida real, indagacions que fan mal i una protagonista fascinant que travessarà amb el lector una història que commou i esglaia de principi a fi.

«Si vas tenir una infància especial… No t’agradaria saber com seràs de gran?»

«Alimenta la màgia i ella et alimentarà a tu»

ARGUMENT

Al començament dels anys 70, la Vitàlia, una nena amb experiències psíquiques alterades, procedent d’Algaida, és abandonada per la mare en una inclusa, un infern exòtic ple de visions i miracles. La única cosa que la seva mare li regala abans de deixar-la allà dins, entre estranyes, és “fes bondat”.

Després de deu erràtics anys d’aïllament i amb la majoria d’edat, iniciarà una treva amb el seu passat, plena de pors i sexe promiscu, i fuig a Barcelona. Allà s’adapta a la urgència cosmopolita de les passions mundanes, solitària i fascinant per a tots per la llum que emana però incomprensible pels seus silencis.

Estudia Belles Arts, però es conforma amb una ocupació en una oficina d’objectes perduts on se sent fora de perill. Ha arribat a la conclusió que pot ser bona noia perquè ja sap que no ho és.

Fins que una sèrie de successos, algunes morts inexplicables i una investigació imprevista li mostraran el camí pendent dels avantpassats i la submergiran en una apassionada història d’amor amb el Ran, el seu primer amor veritable i l’home equivocat, un atractiu marxant d’ art que l’ha estat seguint i que en els mesos següents es convertirà en la seva obsessió.

La protagonista, una adolescent promíscua que evoluciona en l’esgarrifosa recerca de la seva pròpia màgia, rebrà sense proposar-s’ho i entre personatges ben definits, que evolucionen i avancen en les seves relacions amb ella al ritme que marca la investigació, cartes, suïcidis, abusos, una realitat que al seu torn té molt de ficció, dibuixos i confidències de 1890 que viatgen de Mallorca a Barcelona cent anys després de…

Comparte y comenta esta entrada: