festa d'estiu de l'Acadèmia del Cinema Català
festa d’estiu de l’Acadèmia del Cinema Català

ACN Barcelona.-L’Acadèmia del Cinema Català ha celebrat aquest dijous a la nit l’onzena Festa d’Estiu amb més de 400 convidats als Jardins del Parc Audiovisual de Catalunya. Terrassa ha estat la localitat escollida per reivindicar el patrimoni cinematogràfic català, en el cas de la cocapital vallesana com un dels platós de cinema més importants del sud d’Europa. Hi han assistit directors com Carlos Marques-Marcet, Neus Ballús o Laura Jou, i actors com Aina Clotet, Maria Rodríguez Soto, David Verdaguer o Assumpta Serna. També representants institucionals, com la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga o l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

La celebració arriba després del nomenament aquest dimecres dels nous Membres d’Honor de l’Acadèmia, les actrius Carme Elias i Assumpta Serna, el cineasta Jordi Cadena, el director, actor i gestor cultural Hermann Bonnín, la muntadora de ‘Campanades a mitjanit’, Elena Jaumandreu, i l’exhibidor Pere Sallent.

El Parc Audiovisual de Catalunya, antic Hospital del Tòrax, és un complex de producció industrial que ha acollit nombrosos rodatges de pel·lícules catalanes com ‘REC 2’, ‘REC 4’, ‘Frágiles’, ‘El mar’ o ‘Los Inocentes’ i coproduccions internacionals com ‘Mama’, ‘The Machinist’ o ‘Grand Piano’.

L’Acadèmia contribueix a amplificar l’aposta única de Terrassa pel patrimoni cinematogràfic, ha assegurat la institució, que l’ha convertit en l’única de l’estat espanyol i una de les tretze a tot el món amb la distinció de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO que l’any 2017 va incorporar la ciutat catalana en l’apartat cinematogràfic.

A més de Carlos Marques-Marcet, Neus Ballús o Laura Jou, s’hi ha acostat Marc Recha, Oriol Paulo, Alba Sotorra, Gerard Quinto, Sílvia Quer, Sara Gutiérrez Galve, Lluís Maria Güell, Irene Moray, Marta Lallana i Belén Funes.

Actors i actrius com Aina Clotet, Maria Rodríguez Soto, David Verdaguer, Assumpta Serna, Cesca Piñón, Biel Rosell, Max Grosse, Maria Molins, Mireia Ros, Mireia Oriol, Vicky Luengo, Ricard Balada o Cristina Brondo.

També productors com Edmon Roch, María Zamora, Josep Amorós, Marta Esteban, Carles Brugueras, Ferran Cera, Ventura Durall, Sandra Tapia, David Ciurana, Marta Esteban, Marta Figueras, Miriam Porté o Salvador Sunyer, així com el músic Joan Dausà.

Com a representants institucionals han participat de la cita estiuenca del cinema català la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Miquel Curanta, la directora general de Cooperació Cultural, Àngels Ponsa, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez o la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach.

La Xarxa de Comunicació Local i les xarxes de l’Acadèmia han retransmès la festa amb un programa especial conduit per Elisenda Pineda, amb la col·laboració de Xavier Canalias.

Així va ser la festa d'estiu de l'Acadèmia del Cinema CatalàJordi Flores i Roser Amills, festa d'estiu de l'Acadèmia del Cinema Català

Jordi Flores i Roser Amills, festa d’estiu de l’Acadèmia del Cinema Català

Així va ser la festa d'estiu de l'Acadèmia del Cinema CatalàAixí va ser la festa d'estiu de l'Acadèmia del Cinema CatalàAixí va ser la festa d'estiu de l'Acadèmia del Cinema CatalàAixí va ser la festa d'estiu de l'Acadèmia del Cinema CatalàMaria Molins i Roser Amills, festa d'estiu de l'Acadèmia del Cinema Català

Maria Molins i Roser Amills, festa d’estiu de l’Acadèmia del Cinema Català
Roser Amills amb vestit d'Ottovanrhusk
Roser Amills amb vestit d’Ottovanrhusk

Així va ser la festa d'estiu de l'Acadèmia del Cinema CatalàJordi Flores i Roser Amills, festa d'estiu de l'Acadèmia del Cinema Català

Jordi Flores i Roser Amills, festa d’estiu de l’Acadèmia del Cinema Català

Així va ser la festa d'estiu de l'Acadèmia del Cinema Català

Comparte y comenta esta entrada: